06-06-11

RITVERSLAGEN VAN ZONDAG EN DONDERDAG ( met dank aan davy en stefaan)

zo 05/06/2011: To Ploegsteert or Just Not To Ploegsteert

Aanwezig: Stefaan G, Stephan V, Peter V, Erik D, Geert T, Philip V, Steven D, Randy D, Wim D, Bob C, Pedro S, Dirk D, Wouter R, Dirk G, Wim N, Tom D, Davy C, Eddy W, Patrick D, Pieter Coggi, Piloot Bernart, Copiloot Tibe (20 + 2)

 

Buienradar voorspelde dat de regenbuien naar het Zuiden van West-Vlaanderen gingen trekken, en dus trokken wij dan ook snel in die richting in de wolkenachtervolging. We namen de kortste baan naar Sint-Eloois-Winkel om zo naar de bevoorrading te rijden van de VDB Classic (georganiseerde rit die van Steenhuize in de Vlaamse Ardennen naar Ploegsteert in de VDB Ardennen trok). Daar aangekomen, schreven er vier leden zich in en mochten we dus de op de weg gekalkte pijlen beginnen volgen. Of, zoals na ongeveer 500 meter, de op de weg gekalkte pijlen gaan zoeken. Het wende echter vlug en dit was dan ook slechts één van de twee keren dat we verkeerd gereden hebben.

 

Het parcours ging via mooie, relatief rustige en licht glooiende wegen via Ledegem, Zonnebeke, Heuvelland naar Ploegsteert. Iets kleinere baantjes hebben meestal ook iets meer bochten als de grote wegen die we meestal berijden en het was voor het achterste gedeelte van het peloton dan ook vaak gas geven om de groep samen te houden. Niet te rap optrekken na een bocht, we zullen het nog wel leren. Wellicht. Misschien. De rugwind zorgde er voor dat we vlotjes pieken tot tegen de 40 haalden. De koptrekkers heb ik niet goed kunnen zien, want mijn laag gebouwde fietspositie kon van achteruit niet over de gekromde ruggen kijken. Onderweg nog één lekke band te melden, dan nog wel voor mezelf als mijn tweede in vier dagen tijd...

 

Moesten we tot Ploegsteert gereden hebben, zouden we een goede 110 kilometer hebben en een aantal (de rest + Dries) vonden dit iets teveel. Een vijftal reed door naar Ploegsteert om de roos of de queue de charrue (streekbiertje dat ze via inschrijving kregen) te gaan ophalen, de rest draaide af rond Ieper. Bij de passage over de keitjes van Ieper centrum, wou Wouter even testen of er verpleegstertjes op de terrasjes zaten en ging in een bocht (licht nat door de eerste druppels) languit tegen de vlakte. Wegens het slechte weer geen verpleegstertjes en hij moest het dan ook doen met Bob die een lakker op de vingerwonde legde. Voor de rest gelukkig geen schade.

 

Steven en Geert loodsten ons via Passendale en Roeselare aan een mooi egaal tempo terug naar Bockor. Even kregen we gezelschap van een koppel uit Lichtervelde van WTC Vitesse die ons op een helling zelfs even achterlieten, maar 500 meter later teruggegrepen werden en kort daarna afdraaiden. In de Bockor zagen we de regen al redelijk snel uit de lucht vallen, maar aangezien ikzelf verstandig na drie drankjes naar huis ben geweest, heb ik jammer genoeg geen nieuws van het Ploegsteertpeloton.

Resultaat: een kleine 90km ik veronderstel aan een gemiddelde van +/- 30 km/u

DONDERDAG

 

Verslag donderdagrit 2 juni 2011

Flauwe opkomst van de Bockors ( slechts 6 personen: Dirk en Tom D, Sam, Veerle, Randy, stefaan ). Bijgevolg werd meegegaan met de Kempenlanders.

Ook zij waren slechts met 6 voor een ritje naar Oroir ( over de voet van de Kluis ).

De heenrit werd in sneltempo afgereden over onbekende paden langs het water. Na 1U15 min werd het rondpunt van Kluisbergen bereikt. Na de beklimming van de

achterkant van de Kluis en een zijarm van Tiegemberg, kwamen we via een ongekende afdaling terug naar gekende oorden.

Eerlijk gezegd, ik had niet gedacht dat alle Bockors het helse tempo zouden volhouden tot op het einde. Maar toch, ... Bockors geven nu éénmaal niet vlug op/af.

Dikke pluim voor alle aanwezigen!  Op de terugrit probeerde ik het ritme wat te breken:

1° platte band vooraan: na herstelling terug vollen bak

2° solo-valpartij over stuur door eigen onoplettendheid met aantal koprolls (volgens Dirk 2, volgens Tom zeker 3)

 => Behalve wat schaafwonden en blauwe plekken en "stille schrik" , gelukkig niets aan over gehouden! Veel wijwater en bezoek aan Kapel te Halle kunnen wonderen verrichten ...

    ( dus zondag zeker ook op bedevaart naar zaliger VDB, wie weet waar het allemaal goed voor is ?)

P.S. Na spionnage bij de concurrentie..., we zullen ons moeten dubbel plooien op de Wezekoers zulle!

Gegevens: 93 km aan 32,1 km/h

( Veerle, rij ze er maar allemaal af in den Ardeche - veel fietsplezier !)

Van den accidenté

12:37 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

19 Stefaan Gruyaert
17 Stephan Verhoest
16 Peter Vandoorne
15 Erik Decoker - Sam Duyvejonck - Geert Tijtgat
14 Philip Vandeputte - Steven Deklerck - Randy Deserrannoo
13 Rik Vanhaverbeke - Wim Deweerdt
12 Kurt Van Bruwaene - Bob Callens - Pedro Spruytte - Veerle Tempelaere - Dirk Debusschere
11 Wouter Roelens - Dirk Ghekiere - Wim Nuytten

Gepost door: Rekenmachien | 06-06-11

De commentaren zijn gesloten.