18-12-15

MTB - verslag ( 13/12/2015 ) door Stephan V.

Er was er ééntje teveel vandaag!

 

Nee het was geen pintje teveel, al hebben we achteraf voldoende leute gehad, zoveel zelfs dat ik met mijn domme kop me heb ingeschreven voor de kerstcorrida in Deerlijk (ja dat is een loopevenement en met mijn gepensioneerd lijf zal dat alvast vuurwerk geven, vooral de maandag bij de kraker).

 

Maar eerst de wedstrijd, want dat is het nu toch wel geworden elke zondag, wie neemt de bloemen mee naar huis, wie moet afdruipen na materiaalpech. Alvast Gregory niet, want die koos de Lommelse heide als uitvalbasis voor een gezellig familie-onderonsje. Op de afspraak waren de brothers T (Tom en Tim), de andere broer Dirk, de garage Vancompernolle met Filip en Lowie, en onze Ampère-man J-P en de beste brandertechnieker van het land Andy. En ik had mij ook aangemeld zonder onze Bram, die alles op alles zet om toch maar het voorjaar op de mtb te kunnen doorbrengen op zondagmorgen.

 

Het werd een vlammende start, doorheen de vele bossen rondom Zedelgem, Snellegem, Jabbeke en de rand van Brugge. Al vlug een trio vooraan, maar door een lekke band van de pechvogel van de dag kwam het groepje al snel terug bijeen. ‘Kga kik up tgemak deure wè’, zijn woorden waren nog niet koud of J-P moest vaststellen dat ook hij een lekke band had achteraan en aangezien hij reeds in het vier-vijfde stelsel zit, moesten we met zijn allen eventjes wachten. Eens het euvel verholpen was, terug vollen bak door de modder (toch wel één van mijn favoriete ondergronden). Opnieuw hetzelfde trio vooraan, de rest was op achtervolgen aangewezen.

 

Was het nu hoogmoed of gewoon ouderdom waardoor mijn gehoor het al gauw laat afweten, plots had ik de indruk dat ik Tom en Tim op één of andere manier had kwijtgespeeld of losgereden had. En dan de hamvraag: moet ik nu wachten of ga ik voor de bloemen? Mien is zot van bloemen, dus ik weg; maar langs de E40 in Jabbeke zag ik daar een fluovestje gevaarlijk dicht naderen. Dendien ga mie nie inhaln wè! We hebben nog een verbeten strijd uitgevochten maar toch mocht ik aan het langste eind trekken, alle lof voor J-P die een dijk van een wedstrijd reed. Eventjes was er twijfel over de tweede plek toen Dirk plots opdaagde (maar was het valsspelen of gewoon ouderdom waardoor Dirk een pijltje niet had gezien?), maar wat was er gebeurd met de brothers T?

 

Er dwaalt waarschijnlijk een boze geest rond in de bossen rondom Brugge en omstreken, want weeral werden we geconfronteerd met een gebroken fietskader, en deze keer was het niet Dirk maar jammer genoeg den Tim die radeloos aan de kant moest met een kapotte achterbrug, Tom speelde voor barmhartige samaritaan en liet de overwinning voor wat ze was om Tim bij te staan in deze zware klap.

 

J-P kon maar één zin uitbrengen op de bike-wash, verdomme er was er hier ééntje teveel vandaag!

 

Lowie had duidelijk last van de vliegende start en kwam vrij uitgeput over de streep, maar toch verdienstelijk gestreden hoor, Filip en Andy hadden blijkbaar ook genoten van de streek want die hing overal rond hun oren, nog een geluk dat we een goeie douche konden nemen achteraf want we waren allen net gelijk zwarte piet (best dat we nog waslapkes mogen gebruiken), nog een paar Duvels soldaat gemaakt en dan terug naar huis waar het haardvuur alweer knetterde voor een zalige zondag af te sluiten.

 

We maken ons al warm voor volgende zondag, wie haalt dan de bloemen mee naar huis? Maar nu is het een loopwedstrijd! J-P misschien?

 

Ik laat het jullie weten, tot één van dezen.

09:02 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.