24-12-15

KERSTCORRIDA 2015 DEERLIJK ( Stephan )

Warmmathon

 

Vorig jaar ben ik samen met Bram gaan supporteren voor een aantal van onze mtb-vrienden die in Deerlijk de Kerstcorrida liepen onder aangeven van J-P. Ik vond het toen zo’n leuke sfeer en tof initiatief om op een sportieve manier het goede doel te steunen dat ik prompt besloot om mij samen met Bram dit jaar ook eens aan de uitdaging te wagen.

 

Dus op zondagmorgen geen fiets van stal halen, maar vlug nog een beetje werken, geen aperitief nemen want we moeten tenslotte fris aan de start verschijnen. Eens in Deerlijk aangekomen, zagen we dat de meeste van de mtb-meute hun opwachting maakte. Sommigen hadden zelf vrouw en kind warm gemaakt voor dit evenement. Afgaande op wat de meesten op vrijdagavond aan Hasselste koffie hadden soldaat gemaakt, zou het voor ons een koud kunstje zijn op de rest op een hoopje te lopen. Ware het niet dat een groot aantal de zaterdag in bed had beleefd en ik toch vooral gewerkt had, dus zij uitgerust en ik een gans pak minder.

 

Dirk, Andy, Filip, Lowie, Bram, J-P, Gregory, Iben, Wim, vriend van Wim en J-P met een gevulde haarbos waarvan mij de naam ontglipt, en mezelf waren de mannen van de dag. Greet, Els en Romy maakten de vrouwelijke helft compleet. Het kan ook zijn dat ik er een paar ben vergeten, maar het was zeker en vast drummen voor een mooi plaatsje te veroveren aan de start. Als het ruim een jaar geleden is dat je nog gelopen hebt, is het wel een beetje stressen bij het wachten op het startschot. Eens dat het schot gelost was, trok de bende zich langzaam op gang, nerveus zoekend naar een beetje tempo, terug in de remmen gaan, dan terug een sprintje plaatsen om wat posities op de schuiven en aandachtig uitkijken om geen voet te verzwikken aan de straatborduren. Dus het kopje erbij houden en niet worden afgeleid door hier en daar een strak kontje in een nog veel strakker looppakje.

 

Al vlug was de ganse bende versnipperd, nog veel sneller dan normaal op zondagmorgen. De afstand was natuurlijk ook heel wat korter dan wat we gewend zijn en vandaar dat ik mijn start compleet heb gemist, mede dankzij dat strakke pakje dat naast me liep. Het doel was om binnen te zijn in een klein halfuur, de eerste kilometer viel goed mee, de volgende twee ook nog en eens we het plaatje met 4km waren gepasseerd begon het toch zwaar te worden, de ademhaling ging al wat stroever, het strakke pakje was al lang niet meer te bespeuren en ik moest beroep doen op mijn karakter. Na goed 25min zag ik de boog van de finish, waar de rest van de bende reeds was gepasseerd en mij stond op te wachten.

 

De vraag van de dag was natuurlijk: was er weer ééntje teveel vandaag of zou J-P die ruiker bloemen aan zijn Greetje kunnen geven. Mede dankzij de spaghetti-bevoorrading van Wim (waardoor J-P effen het noorden kwijt was) en natuurlijk het talent van grootvader Noël, kon Bram de ganse meute inhalen en als eerste de finish overschrijden. Toeme toch, weer ne Verhoest zei J-P na afloop. Toch alleen maar blije gezichten achteraf, van de stramme spieren tot woensdagavond zal ik maar zwijgen (dat krijg je als je niet echt getraind zijt) en in de plaatselijke sporthal konden zowel de jeugd als de senioren de bekers in ontvangst nemen in aanwezigheid van de echtgenoten van de mtb-ers. Zelfs Tom had een vrije dag kunnen versieren in de frigo van de beenhouwerij en was met de ganse familie komen supporteren en heeft zich nu al geangageerd om volgend jaar toch maar eens die loopschoenen aan te trekken en worsten te draaien voor het goede doel. Men weze gewaarschuwd, ook hier bij ons zijn zowel mama als dochter laaiend enthousiast voor volgende editie om papa het vuur aan de schenen te leggen. Misschien blijf ik dan wel aan de zijlijn om de meute aan te moedigen.

 

Kortom een leuke warmmathon is het geworden, hoeveel het heeft opgebracht weet ik niet maar afgaande op de glimlach van de meeste mensen rondom het parcours zal het niet min geweest zijn. Bedankt J-P om ons weer zot te maken voor iets anders en aan iedereen die het horen wil : zalig kerst en veel warmte voor iedereen die het nu en dan eens koud heeft, zowel op als naast de fiets.

 

De kerstman.

08:37 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.