08-01-16

MTB - verslag ( 03/01/2016 ) door Stephan V.

Van oud naar nieuw….

 

Nadat we met een aantal tot halfweg de week met stramme spieren te kampen hadden en bijna niet de trap afkonden in de vroege morgen, vonden we dat het tijd was om de benen te strekken aan de Vlaamse kust. Van de kerstcorrida naar de silvestercross in De Haan, het tijdstip was ideaal, tussen kerst en Nieuwjaar zit er aan de kust steeds een pak volk en hier en daar waagt er zich ene aan een mtb-tocht doorheen de duinen. Wat een geluk dat wij steeds bij het ochtendgloren al op onze stalen ros zitten en zodoende de drukte van de langslapers vermijden, want na de tocht in De Haan stond de teller op meer dan 2500 deelnemers.

 

Ook onze bende is tijdens de vakantie een stuk aangedikt, met een aantal nazaten van onze leden en bevriende bikers uit Pittem, allen met maar één doel: wie houdt J-P van de overwinning. Al weken hangt het in de lucht en vroeg of laat zal het ervan komen dat hij met de ruiker bloemen naar huis gaat. Maar ook deze keer niet aan de kust. Gregory moest vroegtijdig forfait geven na het inademen van de zuivere zeelucht, Dirk had na de zandstrook ongelooflijk veel zin om op zijn schaapvelleke voor de open haard te gaan liggen en Tom werd bijna uitgeschakeld door een sputterende derailleur (maar door een fietswissel met Gregory kon hij verder strijden voor de podiumplaats).

 

Nadat Tim een demonstratie had gegeven van hoe men op een deftige manier de trap afdaalt met een mtb, werd een selectie doorgevoerd, overblijvers waren Tom, J-P en mezelf. Al werd ik eraf gereden op de zandstrook (het verschil van banden werd hier plots wel primordiaal) maar opgeven staat niet in mijn agenda (toch zeker niet als ik mij goed voel) en door een taktisch maneuvre kon ik J-P een hak zetten en samen met Tom de laatste kilometers aanvatten, uitgeput door de vele sessies met zijn bazin in de frigo moest ook Tom het onderspit delven en kon ik als eerste de sporthal van De Haan binnenrijden. De jeugd had blijkbaar nog last van examenstress en moest vrede nemen met een top-tien plaats.

 

Vorige week was er geen verslag want wie weet rij ik wel iedere week voor een top drie, laat staan de eerste plek. En op den duur begint dat wat te vervelen om steeds maar jezelf op te hemelen. Dus liep het vorige zondag niet zoals gepland.

 

Net na Nieuwjaar staat de tocht in Snellegem op het menu, en alweer een ferm grote bende stond te popelen van ongeduld aan de inschrijvingstafel, sommigen moesten nog wat in hun oogjes wrijven na de spetterende oudejaarsnacht en anderen hadden dan weer net zoals de profcrossers op een treffelijk uur in bed gekropen. Ik had maar vier uurtjes kunnen slapen nadat ik mijn fuivende moeder van de dansvloer moest slepen en was dus niet in topvorm. Een kletsnatte week had het parcours omgetoverd in ware modderbaden (nog jammer dat er hier en dat geen vechtende babes in bikinis te spotten waren), en het werd dus een zware cross.

 

Een foute communicatie zorgde ervoor dat alleen Tim, J-P en mezelf nog konden strijden voor de Nieuwjaarstitel. Tom had namelijk af te rekenen met een lekke band en zijn dichtste familie wilde zelfs niet op hem wachten en schonk hem dan maar een reserveband. Ik had de modderstroken iets minder goed verteerd dan de andere twee en moest op een listige manier afhaken (zeg ik gao un bètje wachtn achtr Bram), dus werd het een gevecht tussen jong en oud voor de beker van Snellegem. Achteraf bleek dat beiden kapot zaten aan de meet en er niet echt meer gestreden werd voor de eerste stek, beiden hadden reeds een dijk van een wedstrijd gereden en mogen terecht fier zijn op hun prestatie.

 

Ook Bram had de kerstkalkoen bij tante Griet goed verteerd en kon terug op niveau meerijden met zijne pa (hij was dan ook uit op revanche nadat Lowie hem de week ervoor vlot los gereden had), dus allen vrij tevreden de douche opgezocht, waar het terug vechten was voor een plaatsje. Achteraf nog wat gezellig keuvelen aan de smart-phone tafel en we konden alwaar een leuke overgang van oud naar nieuw vieren. Nu zal ik toch wel een slimme gsm aan de paashaas moeten vragen of misschien kan Rik er zo ene kopen voor mij in het verre China!

 

Allé slaapwel en tot op één of ander feestje!!!

 

08:16 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.