12-01-16

ZONDAGRIT (03/01/2016) van Stefaan

Een mooie groep van 20 renners was vast besloten om het nieuwe jaar goed in te rijden. Wegens afwezigheid van onze vaste GPS-man besloot ik maar om een ritje te improviseren. Mijn eerste gedacht was om nog eens richting Beernem te rijden, tis al een eeuwigheid geleden. Daar de wind verkeerd zat, kwam er nogal wat protest. Ondermeer van Wim die opperde dat ze  nogal gingen boffen en blazen tijdens de terugtocht tegen wind voor de eerste rit van het jaar.
 
Ok, dan maar de andere kant op. Via Beveren en langs de vaart naar Izegem, richting Lendelede en Rollegem-Kapelle, om terug te keren via de Bosmolens en Kachtem. Wim en Pedro besloten dat ze sowieso mochten puffen en legden een vlot tempo op. Bij iedere tempoversnelling of helling kon men 100 gr eindejaarsvet kwijtspelen. Sommigen maakten hier gretig gebruik van, de goede nieuwjaarsvoornemens zekers! Iedereen bereikte den Bockor op zijn manier: via een langgerekte sprint - volgend in het peloton of heel rustig en voldaan uitbollend...
 
20 renners (te veel om op te sommen) en Bernard voor 66 km à 28 km/h
 
P.S. Voorstel om in januari en februari terug richting de 4 windstreken te rijden. (zoals vorig jaar )   Zo trekken we niet iedere week dezelfde kant uit. Het probleem van de wind kan ook een voordeel zijn: opwarmen met de wind mee om zo goed te trainen tijdens de terugtocht tegen wind.
 
 
 
Allé, tot bikens met mtb zonder trekteurbanden.
U weze gewaarschuwd...
 
Bedankt Stefaan voor het verslag.
Voor de rit van 10/01 zal ik geen verslag schrijven. ik denk dat iedereen die mee was dit wel zal begrijpen. 
 
 

23:56 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.