18-01-16

MTB - verslag ( 10/01/2016 ) door Stephan V.

Vorige zondag werden in de meeste landen en de meeste sportdisciplines een landelijk kampioenschap gehouden om zodoende de sterkste van die dag uit te roepen tot nationaal kampioen voor minstens één jaar. Zo ook bij de amateur-mtb'ers, dit jaar was het glooiend landschap van het heuvelland decor voor de nationale strijd. We werden door de kodo's hartelijk ontvangen en ze hadden hun uiterste best gedaan om ons een perfekt berijdbaar parcour voor te schotelen ondanks de hevige regen van de voorbije dagen.
 
Tot zover de aanloop naar de nationale strijd, nu over naar de wedstrijd. J-P had de dag ervoor al de titel verworven bij de senioren-categorie en ons via what's-up gewaarschuwd voor het toch wel zéér zware en niet te onderschatten parcour op de 45km. Dus een blitz-start was uit den boze, doseren was de boodschap want op de vrij korte omloop moesten er toch wel ruim 850hm overwonnen worden. Een ideaal verhaal voor de lichtgewichten onder ons, en de jeugd had nog een extra voordeel, namelijk dat ze nog jong waren.
 
Tom moest verstek geven wegens nieuwjaarsverplichtingen, hopelijk bracht hem dat meer op dan de nationale titel aan hem voorbij laten gaan; Tim moest hetzelfde lot ondergaan in de streek van Oudenaarde en kwam dus ook niet in aanmerking voor de tricolore-trui. Dus ging het tussen Bram, Lowie, Andy, Filip, Dirk, Gregory en mezelf. Het bleef vrij gesloten tot bij de eerste bevoorrading, iedereen was op zijn hoede voor de concurrentie en nam uitgebreid de tijd om de spieren goed op te warmen, want vanaf dan was het alle hens aan dek om de jeugd te kunnen volgen. Al vlug werd duidelijk dat het voor de masters een zware opdracht ging worden om alsnog het podium te halen. Halfweg koers sloeg het noodlot toe voor de onfortuinlijke toch met nieuwe remmen voorziene witloofkweker en moest vroegtijdig opgeven door een kapotte ketting, jammer dat zo de nationale titel aan jouw neus kan voorbij gaan, volgend jaar beter Dirk. Filip en Andy gingen een vrij onopmerkelijke wedstrijd rijden om zich voor te bereiden op het nakende wereldkampioenschap van komende weken.
 
Gregory en mezelf moesten alles uit de kast halen om Bram en Lowie bij te benen toen het bergop ging, bergaf was Lowie dan weer de sterkste (mede door zijn motocross-ervaring), maar wie de ganse wedstrijd er met kop en schouders bovenuit stak was net zoals bij de profs een jong talent, de Wout van Aert van de Sterre, Bram was bij iedere helling de eerste boven met in zijn kielzog soms nog Lowie of Gregory (die vooral moest afhaken door een sputterend schakelende Epic die dringend aan onderhoud toe was en onderrug had ook al niet veel zin in een topprestatie), ikzelf moest tevreden zijn met een vierde plaats op weinig seconden van de koplopers en had best wel een goed gevoel toen het bergop ging ondanks mijn gezegende leeftijd (volgend jaar kan ik samen met J-P strijden voor de nationale titel bij de senioren op zaterdag, haha!)
 
Dus het podium was net zoals op zondagnamiddag bij de profs in Lille een vooral jeugdige bedoening. Bram nam de eerste plaats voor zijn rekening en mag terecht fier zijn op zijn tricolore-trui, Lowie was dan wel derde aan de streep toch geef ik hem het voordeel van de twijfel en zet hem op de tweede plaats dankzij zijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen, Gregory sluit het rijtje van de jeugd en mag de bronzen medaille inruilen bij sport Lieven voor de kosten aan zijn Epic. Ik zal terugblikken op dit nationaal kampioenschap als een tevreden vader, die toch nog aardig kan aanklampen met de jeugd en hoop volgend jaar misschien de trui over mijn door six-pack getekend lijf mag trekken. Al zal ik op mijn hoede moeten zijn voor de steeds lichter wordende toch meestal door pech getekende witloofkweker van aan het bos, die er van overtuigd is volgend jaar een topprestatie neer te zetten.
 
Aan iedereen die volgend jaar een gooi wil doen naar de titel, veel chance want de concurrentie ligt ook niet stil.
 
Vandaag heeft de helft van de bende de tetjes van Erika links laten liggen en op zoek geweest naar de gepaintbrushte heuveltjes van Morgan Bleu op de meest uitgebreide fietsbeurs van het land, al zijn we niet geslaagd in onze zoektocht en hebben onze ogen de kost gegeven aan tal van prachtige bollides die voor een prikje van ons zouden kunnen zijn, maar zo fortuinlijk zijn we nu ook niet weer. Gregory moet dringend herstellen van een pijnlijke onderrug, Tim kan blijven dromen van een S-works en ik zal wel blijven schrijven aan een nieuwe bestseller met mijn nieuwe klakke aan. Wim hoopt op een goeie winter om toch maar Peter van de fietswinkel blij te maken met een bestelling en Dirk zal vooral deze week pret pelen. En wat Tom weer zal uitvreten in de frigo van zijn bazin zullen we volgende week wel vernemen.
 
Tot één van dezen! (en Stefaan ik heb voor Wim de perfekte mtb-band gevonden om het jouw moeilijk te maken op Paris-Roubaix)

00:21 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Bockors,
Binnen enkele weken zal je mij terugzien op racefiets het is wel zo dat jullie mij nog gaan herkennen, die kilo's vliegen er nu ook nie af zoals Stefan laat uitschijnen.

Gepost door: dirk | 19-01-16

De commentaren zijn gesloten.