01-04-16

MAANDVERSLAG MTB (door Stephan V.)

Nieuws vanop het veld

 
 
 Lentekriebels!

 

Al heb ik in de maand februari weinig kriebels in buik gehad, eerder veel kriebels in de keel. Wat een mooi Valentijn weekend moest worden is ontspoord in een griepvakantie van een kleine 14 dagen, al zal het bezoekje aan de cyclocross in Middelkerke daar wel voor iets tussen gezeten hebben. Dus ziek en vier weken geen stuur aangeraakt, toch niet van een tweewieler. Eén avond dacht ik dat ik genezen was in het witloofkot van Dirk, doch de vele danspasjes en gefriemel onder menig trui hebben mij terug met beide voeten op de grond gezet of eerder in de zetel gelegd, ik was nog niet rijp voor een zwaar avondje uit. Dus de mooie mtb-tocht in Koksijde heb ik dan ook maar aan mij voorbij laten gaan, Tim was blijkbaar wel in staat om recht op zijne vélo te zitten en heeft na amper 3 uurtjes slaap de vloedlijn op het strand opgezocht. Andy en Filip waren blijkbaar aan het trainen voor zaterdag 2 april en waren ook al vroeg de baan op, zij het met de koersvélo. Toch nog ne dikke merci voor de organisatie aan de beste witloofkwekers van het land, merci, merci!

 

Eens uitgeziekt waagde ik me terug in het veld samen met J-P, Tim en Tom in een mtb-tochtje dicht bij de deur (Izegem) en moest toch bij het begin ondervinden dat een maand afwezigheid zich laat voelen, zowel in de benen als in de uithouding. Een ongelooflijk lastige strook langs het kanaal richting Ooigem (alwaar de cyclo’s met 50km/h voorbijraasden) strooide kilo’s roet in het eten en nog meer in mijn keel (man man, moest ik weer hoesten (ge noemt niet voor niets Verhoest) en al vlug werd een kloof geslagen tussen de koplopers en mezelf). Toch kon ik nog aardig mijn mannetje staan in het verdere verloop van de tocht die ondermeer de heuvelachtige streek van de Paanders in Meulebeke volledig verkende. Topper van de dag was wel degelijk onzen Tim die maar wat blij was om ons allemaal op een hoopje te rijden. Met zijn verjaardag in het vooruitzicht stond na de tocht een brede grijns op zijn gezicht te lezen, al is hij de week erop een beetje teveel gaan feesten zodat we hem moesten missen op een toertochtje (met de koersfiets welteverstaan) in de streek van Jabbeke ingericht door zijn eigen clubje. (de heuvelklassieker was voor mij toch nog iets te ver gegrepen en koos voor een iets vlakkere tocht van de naburige Bike-devils). Die dag was J-P ook weer een ervaring rijker (na goed vier uur slaap een eerste keer op ne koersfiets en dan nog niet die van hem) en kon terugblikken op een aardige prestatie, al was  toch wel Andy de man in vorm (ik vond  het aangenamer vertoeven in het zog van zijn ega die ook een prachtprestatie geleverd had en klaar is voor de RVV op zaterdag). Toch kon niemand ontkennen dat we de duimen moesten leggen voor de uit ziekteverlof teruggekeerde Gregory die de ganse voormiddag op kop reed (man ik moet ook zo’n spuitje hebben!).

 

Vorige zondag was het terug alle hens aan dek, de jeugd was terug uit examenstress (al was er meer slaap dan stress tijdens de examens), en den Bram kon na zes weken afwezigheid terug zijn niveau testen tussen de oudere tenoren van het veld. Nu Sven Nijs de handdoek in de ring gegooid heeft is het aan ons om de jonge gasten het vuur aan de schenen te leggen. Afspraak was in het Franse Douvrin (twintig jaar geleden reed ik er nog rond met een go-car op een of ander verborgen circuit), blijkbaar had de regen er vorige zaterdagnacht lelijk huisgehouden en had het parcours veranderd in een ware modderpoel. Alle hens aan dek, weinig druk op de banden (zomerbanden was hier toch iets te vroeg hé!), en ne frisse kop was ook wel aangeraden. Door de foto van Rik (vergeet de tiet nie) was ik toch nog iets verdwaasd in het begin (maar dat zijn niet die van Anja) en moest mijn weg nog zoeken in de vele modderstroken, de terrils van het noorden lagen er vrij goed bij zodat we ons naar hartelust konden amuseren. Jammergenoeg liggen die terrils niet altijd naast elkaar en moest nu en dan een ware baggerstrook overwonnen worden (ne echten mons-en-pévèle maar dan zonder de kasseien maar met een krachtige tegenwind en véél more)en dat deed nu echt de jeugd kraken (weinig gefietst en verzwakt door de vlinders in zijn buik), Bram zat er na die lange strook volledig door en had last van veel rugpijn waardoor hij de tocht vroegtijdig moest inkorten met als chaperonne zijne pa (die nochtans goed op dreef was). Tom en de golden boy uit Izegem (hij heeft veel met goud te maken) Frederick hebben dan maar samen de tocht van ruim 58km afgewerkt met nog een paar mooie terrils op het menu blijkbaar.

 

Moe, vuil gelijk de beesten maar vooral voldaan terug richting Ardooie, om dan achterover in de zetel te genieten van een dijk van een wedstrijd in het heuvelland met een mooie winnaar.

 

Its was very nice, very tough but very good, thank you!!! Very strong wind also!!!

 

En s’avonds genieten van I saw what I saw, yes we saw!!!

 

Succes aan diegenen die zich op zaterdag van hun beste kan willen laten zien, de weergoden zitten alvast mee, het ga jullie goed daar in de Vlaamse Ardennen.

 

En nee Dirk, da zijn niet die van Anja (heeft Rik mij verteld).

07:48 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.