22-04-16

MTB verslag (Stephan) 17/04/2016

Aprilse Grillen…

 

Het moet gezegd zijn, mtb-en is een sport die men het ganse jaar door kan beoefenen, voor de liefhebbers van modder zijn er de wintermaanden, voor de believers van korte broeken en stofferige off-road stukken zijn er de zomermaanden. Maar de maand april zit er zowat tussenin; lange of korte broek?; zonnebril of klare glazen?; winterschoenen of zomerschoenen met overtrekjes? Gewoon veel te veel vragen, gelukkig dat er hier en daar nog een verjaardag te sprokkelen valt anders was het maar een saaie bedoening. De afgelopen drie weken hebben we nogal wat boereslagen mogen verteren, zowel in St-Kruis Brugge als in het waalse Pipaix. Eerder een parcours voor de snelheidsduivels onders ons. Aangezien bij mij de leeftijd erop vooruit gaat, vergaat het wat minder met de snelheid en moet ik de duimen leggen tegen het jong geweld van de brothers T (tis te zeggen den Tim en den Tom), beiden verkeren momenteel in topvorm (alweer nen T), zelfs de jongste snaak kan het razende tempo van de twee snelheidsduivels moeilijk volgen, wat maakt hen zo sterk, is het lente in de voorbroek of de paasvakantie in het achterhoofd, ik weet het niet maar één ding is zeker: ooit zal het tij keren en is het terug voor de benidorm-bastards onder ons. Hopelijk keren een aantal oudjes terug naar het veld want momenteel verdedig ik alleen de naam en faam van menig rusthuizen.

 

Vorig jaar was ik op trip doorheen Nederland met een aantal van de sterkste Bockors om het Amstel-bier te gaan verkennen en heb daar een prachtige tocht gereden (al was het volgen van de koers afgelopen zondag maar een saaie bedoening en zoals meestal komt de apotheose toch maar op de cauberg nietwaar Rik!), maar op het thuisfront werd op hetzelfde tijdstip een tocht georganiseerd in Desselgem zowel voor cyclo als mtb met alleen maar lovende commentaren achteraf. Reden te meer om vorige zondag aldaar te starten. Gratis cava voor de vrouwen (al was er geen enkele mee), er werd gewoon op geen euro gekeken en ze hadden hun uiterste best gedaan om een gevarieërd parcours in mekaar te stampen (dat mag je ook letterlijk nemen gezien de regen van de afgelopen dagen) zowel voor de mud-believers als de cyclo-babes (nog een organisatie waar het niet te commercieel wordt en een gemoedelijke sfeer heerst).

 

Toppers waren opnieuw de gebroeders T, al hadden ze nu en dan moeite met een biker die last had van de vallende ziekte waardoor een nogal intiem moment ontstond in de Spitaalbossen van Anzegem, met het nodige leedvermaak van Tom en een nogal verdwaasde blik van achtervolger Bram. Tom had voor de gelegenheid nog eens Dirk warm gemaakt om in het veld te springen en dat konden we alleen maar toejuichen, hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch vond de communie-vierende papa het na een tijdje welletjes en besloot om in zijn ééntje de modder te trotseren en slechts luttele seconden na de kopploeg de eindmeet te behalen. Achteraf konden we nog eens lekker aanschuiven in een overbelulde douche en genieten van een heerlijke blonde of bruine (bier welteverstaan hé) en zijn we weer wat meer te weten gekomen over het stille meisje achter de topper van de industriebouw!

 

Volgende zondag voorspellen ze prachtig weer (in het zuiden van Europa) maar dat is allicht te ver voor de meesten onder ons en zullen we dus nog maar eens moeten buigen voor de aprilse grillen….

 

By the way: Wim, Diederik en Stefaan; een welgemeende proficiat voor jullie kruistocht doorheen het met menig kasseien bezaaide Noord-Franse landschap, ge moet het maar doen!

 

Tot in mei, tot beter weer…

08:05 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.