23-01-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (23/01/2017) Door Anja

Op een bere koude zondagmorgen….

 

Dan zit je ‘smorgens aan het ontbijt -7°C. Toch héél frisjes maar zoveel zin om eens te fietsen want er stonden nog geen kilometers op de teller dit jaar. Toch gaan we ervoor. Naar de kleerkast om te grijpen naar alles wat maar warmte geeft. En alles mocht in dubbel zijn want ik zal  het goed kunnen verdragen. Moedig ingepakt als een michelinvrouwke naar de Bockor gefietst.  Alleen en dat ben ik wel niet gewoon maar mijn ventje gaf verstek wegens te zwaar verkouden. Of zag hij liever die mooie meisjes van Morgan Blue op velofolies??

Aangekomen zat er al ene ijsbeer Gabriël aan de toog te wachten. Ge moet het maar doen als 70 jarige! Chapeau! De een na de andere kwam toe. T’ is koud wi. Maar iedereen had er wel iets op gevonden om zich te beschermen tegen de koude. Twee uurtjes op de fiets is meer dan genoeg, daar was iedereen het wel over eens.

Met het mooie aantal van 14 tal renners konden we van start gaan. Stefaan en Pedro deden de hele rit het kopwerk. Ze hebben dat uitstekend gedaan. Perfect tempo en voorzichtig alle bochten genomen want bij vriesweer weet je nooit hé. Merci . Het zonnetje straalde en deed echt deugd! De rit verliep langs Pittem, Tielt, Kanegem,, Ruislede, Egem, Ardooie.

Allen aangekomen in de Bockor. De één met al wat warmere handen en voeten dan de andere maar iedereen heeft het uitgereden. Ik denk dat er toch wel een paar hun grenzen hebben verlegd qua fietsen bij vriestemperatuur. Toch waren ze allemaal content dat ze gereden hadden.

De warme chocomelk vloeide rijkelijk den eersten tournee. Tot volgende week en ’t mag gerust een paar graadjes warmer zijn.

14 renners: Stefaan, Pedro, Peter S, Els, Peter V, Katrien, Johan, Eddy, Veronique, Karel, Bart, Ivo, Anja, Gabriël.

Ritje van 52km aan 26.5gem.

 

Ps. Vergeet niet in te schrijven voor de nieuwjaarsreceptie van 5 febr.

19:25 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.