04-05-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (30/04/2017)

Je hebt zo van die dagen dat alles tegenzit en dat was vandaag zeker het geval. Het begon nochtans veelbelovend met een mooie uitstap naar Oudenaarde. De streek van prachtige heuvels met ronkende namen als de wolvenberg, volkegemberg, edelareberg enz..... 

Het tempo dat Wim en ik reden was voor iedereen genietbaar en dat hoopten we door te trekken tot de heuvels. Maar halverwege onze trip begon mijn trapstel (van mijn fiets wel te verstaan) rare kuren te vertonen. Zo erg zelfs dat een noodstop moest ingelast worden. Gelukkig was het niet erg, een paar toertjes aandraaien met een inbussleutel van 8 en ik kon weer vertrekken.

Maar........ en nu komt het, in onze materiaalkist was ons gereedschapskoffertje verdwenen en bij de inbussleutels van de bereidwillige collega 's was nummer 8 ook niet te vinden. Daar zakt bij ieder normaal mens zijn broek van af.  

3 toertjes aandraaien of 5 seconden werk en toch moet je in de volgwagen. Gelukkig was er ook goed nieuws, want Bernard was terug mee en kon niet 1 maar ook nog eens een zieke Katrien aan boord nemen. 

Waren alle zorgen van de baan, ik denk het niet. Want als navigatie-expert moet je niet achter het peloton rijden maar er voor. En dat hebben we dan ook maar gedaan. De camionette op kop en de renners er achter ( mooi zicht ). Het zou eigenlijk nog niet zo 'n slecht idee zijn om de rit op meerdere navigatietoestellen vooraf te laden.

Na al die obstakels was het eigenlijk al welletjes maar daar stak onze goeie vriend DEN OMLEIDING nog een stokje voor. 

Sorry dat niet alles is gelopen als voorzien en we iets aan de late kant terug waren. Pech en omleidingen kan je niet voorzien en daar zal ik naar het horen van de verzuchtingen, over veel te laat terug, misschien in de toekomst wel rekening mee moeten houden. 

RITVERSLAG = 17 renners ( rik, anja, peter s, els, peter v, katrien, eddy, veronique, dries, daphne, ivo, bob, dirk, wim, philip, geert, bart,  bernard ) 94 km aan 27 km/u

P.S. Op voorstel van onze voorzitter wordt na de rit niet meer gewerkt met het potsysteem. Hij vind het niet kunnen dat er nog altijd mensen zijn die niet of niet genoeg pot leggen. Daarom werd er op de bestuursvergadering beslist om zelf uit te rekenen hoeveel je moet betalen + 1 euro (voor onze chauffeur die dat meer dan verdient ) .Blijft er nog over dan vliegt het resterende bedrag in de pot. Alvast Bedankt voor de medewerking.

 

23:36 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.