15-06-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (11/06/2017)

Het weer  blijft ons verbazen. Het is nu al weken aan een stuk zomers weer en dat vertaalt zich in een grote opkomst op zondag. 22 renners waren vandaag present voor een rit richting Mesen. Hopelijk kan onze dagtocht op evenveel bijval rekenen en dat begint toch al heel dichtbij te komen. 

Ritverslag = 22 renners (rik, anja, pedro, chantal, noel, veronique, ivo, eddy, wim d, tiebe, filip d, els, daphne, dries, ivan, geert, steven, bob, katrien, peter v, patrick w, randy, bernard) 95 km aan 28.5 km/u

Dagtocht

Op zondag 25 juni gaat onze jaarlijkse dagtocht door. Naar aloude gewoonte worden de leden voor 1 dag verwend met extra lekkers onderweg. Als tegenprestatie moet je wel 150 km genieten van Vlaanderens mooiste fietsspeeltuin. 

De rit gaat van start om 8 uur s'morgens. We worden de volledige dag begeleid door een volgwagen die extra proviand aan boord heeft. Dus hoef je zelf deze keer geen voorraad mee te sleuren. 

Het eerste deel van de etappe gaat naar Oudenaarde. Daar staat de eerste helling ons op te wachten. De Edelare is de perfecte opwarming voor wat komen zal. Van daaraf volgen de hellingen in hoog tempo op maar zijn voor iedereen zeker haalbaar..

De apotheose van de rit wordt zeker de MUUR VAN GERAARDSBERGEN. De ultieme natte droom van elke vlaamse wielerliefhebber. Daar wordt voor de 2 de maal halt gehouden om iets te nuttigen. Van daaruit is het een kleine stap richting Pays Des Collines. Iets minder gekend maar zeker een aanrader. Het glooiende landschap is in 1 woord PRACHTIG.

Het middagmaal wordt gegeten in het typisch legendarisch wielercafe d'Oude Hoeve in Kwaremont. Daar smullen we van de lekkere belegde broodjes en genieten van het uitzicht over Kwaremont. Als iedereen voldaan is kunnen we ons voorlaatste stuk aanvatten richting de Gavers in Harelbeke. Daar zullen we genieten van een lekkere drink (vb. streekbier)  en is er ook de mogelijkheid om te verbroederen met familie.

Als afsluiter van deze sportieve uitdaging staat ons nog het laatste stuk naar Ardooie te wachten. De eindhalte van deze dag is uiteraard cafe' Bockor. 

Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we genieten van een prachtig bockoravontuur.

 

P.S. Om enigszins een kijk te hebben op het aantal deelnemers zouden we graag hebben dat je jouw deelname bevestigd via onze poll.

Klik op volgende link. http://doodle.com/poll/bvyz7gqt88cb3i7b

vul je naam in en bevestig op datum. Vergeet niet op SAVE te drukken

 

 

00:38 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.