27-06-17

DAGTOCHT 2017 (25/06/2017)

Eindelijk was het zover, onze dagtocht naar de legendarische muur was aangebroken. Om 8 uur s'morgens zijn we van start gegaan met 15 renners en onze Bernard. De zenuwen waren bij sommigen toch merkbaar, want de vraag bleef, zal ik dit wel aankunnen. 155 km en meer dan 1200 hoogtemeters is toch redelijk zwaar, tel daarbij die harde westenwind en je hebt de ingrediƫnten voor een echte flandrientocht.

 Met alles die komen moest zijn we niet te hard van start gegaan. Een lekker tempo om op te warmen richting Nokere waar onze eerste hoogtemeters op het programma stonden. In 1 peloton naar boven waar je dan al kon voelen of de benen vandaag in orde zullen zijn.

Onze eerste stopplaats werd iets vervroegd door een lekke band. Tijd voor Anja om haar lekkere keuken uit te stallen met rijsttaart en andere zoetigheden. Na dit krachtvoer was het tijd voor het echte werk.

Edelare zorgde ervoor dat de spieren terug onder spanning kwamen. Vanaf nu was het elk voor zich met de Foreest, Steenberg, Parike en talloze andere bultjes. Over de conditie van onze leden hoefden we niet te klagen want stuk voor stuk kwamen ze boven, de ene al meer hijgend dan de andere.

Langzaam kwam ons keerpunt in zicht, de MUUR. Het werd toch iets stiller in de groep, zeker toen we merkten dat we niet via de vesten naar boven konden gaan maar wel via de o zo steile Abdijstraat. Na dit gedrocht overwonnen te hebben kwam nu maar pas de muur aan de beurt. Iedereen is boven geraakt op een paar uitzonderingen na die door een stuurfout de balans even verloren.

Tijd voor onze 2 de stop waar Anja terug de keukenprinses mocht spelen. Het waren nu de pannenkoeken die in de aanbieding waren.  Ook de bananen, honingkoeken, kreeft en kaviaar werden gretig verorberd. Juist op tijd om met iets meergewicht de afdaling van Geraardsbergen aan te vatten.

Tijd voor de streek van Pays Des collines. Minder gekend maar o zo lastig om door te rijden. Glooiend en Heeeel winderig zijn een samenstelling waar de stoempers onder ons zich volledig konden uitleven. Zwiegen en doe vjord zijn hier op zijn plaats. Want buigen ja, maar breken stond niet bij de Bockors in hun woordenboek. 

Na het stukje Henegouwen was het terug tijd voor de Vlaamse bergen met de Kanarieberg en de Hotond. Langzaam kon je hier en daar een hongerklopje waarnemen en dat was voor 1 keer nu eens welgekomen. Want onze tafel was in D' ouwe Hoeve al gedekt. Dankzij de broodjes geschonken door Stephan de molenaar. Bedankt Stephan, ze waren niet alleen lekker je proefde gewoon dat ze gemaakt waren van de unieke bloem van de Cijnsmolen. ( Stephan deze reclame kost je wel nog ne extra Omer )

Na het middagmaal zijn we niet meer gestopt in de Gavers maar hebben we onze sponsor ook eens laten zweten. Dries kon ze bijna niet rap genoeg tappen.

Dit was nu eens een zeeeeer geslaagde dagtocht waar we enkele mensen eens extra in de verf mogen zetten. Vooreerst Bernard, een ganse dag in de volgwagen, dat verdiend meer dan een pluim. Bob voor de volgwagen. Anja voor de interne keuken. Stephan voor de broodjes. Stefaan en pedro voor het kopwerk. Dries en Ivan die er voor zorgden dat de poort achteraan niet open stond. En alle anderen voor het welslagen van deze dagtocht.

RITVERSLAG 15 bockors = ( stefaan, peter v, katrien, daphne, dries, rik, anja, veronique, eddy, philip, daan, ivan, noel, chantal, pedro, bernard) 155 km 1300 h aan 25.5 km/u

P.S. Volgende week is het terug tijd voor onze jaarlijkse bijdrage aan het goed doel. DE FREDDY MAERTENS CYCLING TOUR start om 8 uur bockor

IMG_0665.JPG

22:52 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Rik,
Je bent de belangrijkste persoon vergeten op te noemen voor het algemeen welslagen van deze dagtocht,
namelijk jezelf.
Ik denk (bent zeker) dat ik je in naam van alle 14 deelnemers van harte mag bedanken voor de vele uren van
voorbereiding en peiswerk die aan deze fantastische rit vooraf gingen.
Het was een zeer mooie tocht met afwisselend parcours (plat, op op neer, meer op op op minder neer, ... haha)
en een ideaal gekozen stop(drank)plaats na 100 km.
Anja,
Ook bedankt voor het spijzigen van de hongerigen en het laven van de dorstigen en de nodige boodschappen daarvoor.
Hopelijk was dit niet de laatste dagtocht maar het smaken en de aanzet naar meer...
Zoals men zegt: "de afwezigen hadden weeral eens ongelijk".
Vandaar een warme oproep aan alle Bockors voor volgend jaar, omcirkel en hou nu al de laatste zondag van juni bezet!!!!!

Merci Anja en Rik voor de fijne zondag

Gepost door: Stefaan | 28-06-17

Bedankt Stefaan voor het positief commentaar!
We vonden het zelf een geslaagde editie! Merci aan allen die erbij waren!

Gepost door: Anja | 28-06-17

hey,

de zeer mooie commentaren zijn zeker op hun plaats!!!!!
Bedankt voor de heel mooie en bergachtige dag uitstap, het was een fantastische rit en een top locatie om het middagmaal te verorberen.
Een hele toffe bende om bij te fietsen :)

groetjes Eddy en Veronique

Gepost door: Veronique Vandekerckhove | 28-06-17

De commentaren zijn gesloten.