27-06-17

DAGTOCHT 2017 (25/06/2017)

Eindelijk was het zover, onze dagtocht naar de legendarische muur was aangebroken. Om 8 uur s'morgens zijn we van start gegaan met 15 renners en onze Bernard. De zenuwen waren bij sommigen toch merkbaar, want de vraag bleef, zal ik dit wel aankunnen. 155 km en meer dan 1200 hoogtemeters is toch redelijk zwaar, tel daarbij die harde westenwind en je hebt de ingrediënten voor een echte flandrientocht.

 Met alles die komen moest zijn we niet te hard van start gegaan. Een lekker tempo om op te warmen richting Nokere waar onze eerste hoogtemeters op het programma stonden. In 1 peloton naar boven waar je dan al kon voelen of de benen vandaag in orde zullen zijn.

Onze eerste stopplaats werd iets vervroegd door een lekke band. Tijd voor Anja om haar lekkere keuken uit te stallen met rijsttaart en andere zoetigheden. Na dit krachtvoer was het tijd voor het echte werk.

Edelare zorgde ervoor dat de spieren terug onder spanning kwamen. Vanaf nu was het elk voor zich met de Foreest, Steenberg, Parike en talloze andere bultjes. Over de conditie van onze leden hoefden we niet te klagen want stuk voor stuk kwamen ze boven, de ene al meer hijgend dan de andere.

Langzaam kwam ons keerpunt in zicht, de MUUR. Het werd toch iets stiller in de groep, zeker toen we merkten dat we niet via de vesten naar boven konden gaan maar wel via de o zo steile Abdijstraat. Na dit gedrocht overwonnen te hebben kwam nu maar pas de muur aan de beurt. Iedereen is boven geraakt op een paar uitzonderingen na die door een stuurfout de balans even verloren.

Tijd voor onze 2 de stop waar Anja terug de keukenprinses mocht spelen. Het waren nu de pannenkoeken die in de aanbieding waren.  Ook de bananen, honingkoeken, kreeft en kaviaar werden gretig verorberd. Juist op tijd om met iets meergewicht de afdaling van Geraardsbergen aan te vatten.

Tijd voor de streek van Pays Des collines. Minder gekend maar o zo lastig om door te rijden. Glooiend en Heeeel winderig zijn een samenstelling waar de stoempers onder ons zich volledig konden uitleven. Zwiegen en doe vjord zijn hier op zijn plaats. Want buigen ja, maar breken stond niet bij de Bockors in hun woordenboek. 

Na het stukje Henegouwen was het terug tijd voor de Vlaamse bergen met de Kanarieberg en de Hotond. Langzaam kon je hier en daar een hongerklopje waarnemen en dat was voor 1 keer nu eens welgekomen. Want onze tafel was in D' ouwe Hoeve al gedekt. Dankzij de broodjes geschonken door Stephan de molenaar. Bedankt Stephan, ze waren niet alleen lekker je proefde gewoon dat ze gemaakt waren van de unieke bloem van de Cijnsmolen. ( Stephan deze reclame kost je wel nog ne extra Omer )

Na het middagmaal zijn we niet meer gestopt in de Gavers maar hebben we onze sponsor ook eens laten zweten. Dries kon ze bijna niet rap genoeg tappen.

Dit was nu eens een zeeeeer geslaagde dagtocht waar we enkele mensen eens extra in de verf mogen zetten. Vooreerst Bernard, een ganse dag in de volgwagen, dat verdiend meer dan een pluim. Bob voor de volgwagen. Anja voor de interne keuken. Stephan voor de broodjes. Stefaan en pedro voor het kopwerk. Dries en Ivan die er voor zorgden dat de poort achteraan niet open stond. En alle anderen voor het welslagen van deze dagtocht.

RITVERSLAG 15 bockors = ( stefaan, peter v, katrien, daphne, dries, rik, anja, veronique, eddy, philip, daan, ivan, noel, chantal, pedro, bernard) 155 km 1300 h aan 25.5 km/u

P.S. Volgende week is het terug tijd voor onze jaarlijkse bijdrage aan het goed doel. DE FREDDY MAERTENS CYCLING TOUR start om 8 uur bockor

IMG_0665.JPG

22:52 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-06-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (18/06/2017)

Een platte rit naar Holland, daarvoor komt een mens nog eens uit zijn zetel. Alleen spijtig dat we op 50 meter van de grens onze car mochten draaien. Wegenwerken, je komt ze overal tegen zelfs in Holland.

De rit zelf kon op veel bijval rekenen. Alle bossen op onze weg hebben we aangedaan en dat was met dit warme weer meer dan welkom. 

Ritverslag = 16 renners (peter v, katrien, els, randy, ivo pedro, chantal, noel, eddy, veronique, anja, rik, philip v, geert, yvan, bart, bernard) 97 km aan 29.4 km/u

Dagtocht

Komende zondag starten we om 8 uur met onze jaarlijkse dagtocht. Met 21 graden en zon is dit ideaal fietsweer. Alle proviand voor onderweg is besteld en we komen zeker niets te kort. ( prijs voor drank en eten is €20 )

Verkenning van het parcours hebben we ook al gedaan en dat wordt genieten. Alleen jammer dat er zo weinig leden zich hebben ingeschreven. Met 13 deelnemers is dit toch een teleurstellende opkomst. Of er volgend jaar nog een dagtocht komt betwijfel ik sterk maar voor dit jaar zullen we ons nog eens volledig smijten. Tot zondag

 

12:00 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-17

RIT Voor zondag (18/06/2017)

https://ridewithgps.com/routes/22207133

15:17 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-06-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (11/06/2017)

Het weer  blijft ons verbazen. Het is nu al weken aan een stuk zomers weer en dat vertaalt zich in een grote opkomst op zondag. 22 renners waren vandaag present voor een rit richting Mesen. Hopelijk kan onze dagtocht op evenveel bijval rekenen en dat begint toch al heel dichtbij te komen. 

Ritverslag = 22 renners (rik, anja, pedro, chantal, noel, veronique, ivo, eddy, wim d, tiebe, filip d, els, daphne, dries, ivan, geert, steven, bob, katrien, peter v, patrick w, randy, bernard) 95 km aan 28.5 km/u

Dagtocht

Op zondag 25 juni gaat onze jaarlijkse dagtocht door. Naar aloude gewoonte worden de leden voor 1 dag verwend met extra lekkers onderweg. Als tegenprestatie moet je wel 150 km genieten van Vlaanderens mooiste fietsspeeltuin. 

De rit gaat van start om 8 uur s'morgens. We worden de volledige dag begeleid door een volgwagen die extra proviand aan boord heeft. Dus hoef je zelf deze keer geen voorraad mee te sleuren. 

Het eerste deel van de etappe gaat naar Oudenaarde. Daar staat de eerste helling ons op te wachten. De Edelare is de perfecte opwarming voor wat komen zal. Van daaraf volgen de hellingen in hoog tempo op maar zijn voor iedereen zeker haalbaar..

De apotheose van de rit wordt zeker de MUUR VAN GERAARDSBERGEN. De ultieme natte droom van elke vlaamse wielerliefhebber. Daar wordt voor de 2 de maal halt gehouden om iets te nuttigen. Van daaruit is het een kleine stap richting Pays Des Collines. Iets minder gekend maar zeker een aanrader. Het glooiende landschap is in 1 woord PRACHTIG.

Het middagmaal wordt gegeten in het typisch legendarisch wielercafe d'Oude Hoeve in Kwaremont. Daar smullen we van de lekkere belegde broodjes en genieten van het uitzicht over Kwaremont. Als iedereen voldaan is kunnen we ons voorlaatste stuk aanvatten richting de Gavers in Harelbeke. Daar zullen we genieten van een lekkere drink (vb. streekbier)  en is er ook de mogelijkheid om te verbroederen met familie.

Als afsluiter van deze sportieve uitdaging staat ons nog het laatste stuk naar Ardooie te wachten. De eindhalte van deze dag is uiteraard cafe' Bockor. 

Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we genieten van een prachtig bockoravontuur.

 

P.S. Om enigszins een kijk te hebben op het aantal deelnemers zouden we graag hebben dat je jouw deelname bevestigd via onze poll.

Klik op volgende link. http://doodle.com/poll/bvyz7gqt88cb3i7b

vul je naam in en bevestig op datum. Vergeet niet op SAVE te drukken

 

 

00:38 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT(ten) (28/05/2017 en 04/06/2017)

2 verslagen krijg je deze keer voorgeschoteld .

Op zondag 28/5 waren we met 20 bockors voor een rit richting kleit.

95 km aan 28.5 werd gereden door:

 ( anja, rik, wim n, els, peter v, katrien, joe, vero, eddy, bob, kurt, steven, geert, chantal, noel, stefaan, randy, erik, daevid, philip, bernard )

 

Op zondag 04/06 was de opkomst iets kleiner met 18 bockors

Terug 95 km maar dit maal aan 29 km/u. richting stavele

Deelnemers waren :

(pedro, rik, tiebe, wim d, chantal, noel, anja, vero, eddy, philip, peter v, katrien, steven, geert, bob, gabriel, randy, joe )

16:04 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |