30-08-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (27/08/2017)

Vandaag een rit zonder volgwagen (alhoewel Bernard toch present was ) . Daardoor kon hij niet genieten van de nieuwe outfit bij de dames. Iedereen was er over eens dat de keuze voor fuchsia bij de dames een prachtig idee was. Opvallen in de groep doen ze des te meer en dit kan naar veiligheid toe alleen maar toegejuicht worden.

Mooi weer en een matige noordenwind was de combinatie voor een platte rit. Want met Kleit als keerpunt zijn de hoogtemeters minimaal. 16 renners vandaag waarvan 4 koptrekkers. Samen met Daan, Eddy en ivo waren de eerste 2 rijen constant bezet.

RITVERSLAG 16 renners = (rik, anja, eddy, veronique, peter v, katrien, karel, ivo, daan, kristof, geert, steven, gabriel, els, chantal, noel ) 94 km aan 29.5 km/u

P.S. proficiat aan Geert en Steven voor hun 3 de plaats in de tijdrit. 20 km aan 46 km/u zijn al cijfers waar je mee kan uitpakken.

 

22:54 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (20/08/2017)

Vandaag zijn we nog eens naar het heuvelland gereden. Jammer genoeg konden we door omstandigheden niet om 8 uur vertrekken en dat wilden we zo rap mogelijk rechtzetten. Om tijd goed te maken hebben we dan maar het gemiddelde iets opgedreven.

Roteren op kop was het plan en dat hebben we prima uitgevoerd met 6 kopmannen. Niettegenstaande de vele hoogtemeters en 100 km afstand op de teller was de gemiddelde snelheid toch 29 km/u. Sommigen zaten misschien wel tegen hun limiet aan maar uitrijden hebben ze toch allemaal gedaan en dat verdient een dikke pluim.

15 renners (rik v, anja, bart, els, peter v, katrien, kristof, ivo, eddy, veronique, steven, geert, daan, 2 bevernaars, bernard )

 

P.S. Hoera, de vrouwen hebben nu ook iets om aan te doen m.a.w. de nieuwe kledij is binnen

 

P.S. 2 = a.s. vrijdag  25 aug. is er terug het parkconcert. Mogen we uw aandacht in het bijzonder vragen voor 2 groepen.

nm. GOE BEEZIG met bockors RANDY en JOHAN (vanaf 20 u)

En STITCH en STICKS met STIJN ( zoon van bockors ANJA en u weet wel) HÉLÈNE ( dochter en kleindochter van bockors STEVEN en GEERT ) (vanaf 23u30)

U ziet dat we deels mogen spreken van een bockoravond en daarom doe ik een warme oproep naar alle leden om hen te steunen en zelf te genieten van een spetterend optreden van deze Ardooise talenten.

20229708_834324123382255_2248623715348271798_o.jpg

00:09 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (13/08/2017)

In deze periode van het jaar gaat het op en af met het aantal renners die de zondag starten. Waren we 7 dagen geleden nog met 22 dan mogen we met 12 deelnemers vandaag spreken van een iets magere opkomst.

Ook bij de aanwezige bockors was er de vraag om de rit iets in te korten. BBQ en ander vertier laten we niet zomaar links liggen dus was 75 km ruim voldoende. 

Volgens windrichting was Oudenburg het ideale keerpunt en net ver genoeg om aan ons kilometers te komen.

RITVERSLAG = 12 renners (anja, rik, bart, ivan, peter v, katrien, peter s, els. karel, kato, veronique, patrick w) 75 km aan 29 km/u

23:48 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (06/08/2017) Door Anja

Deze week krijgt de verslaggever eens een  weekje congé dus zal ik maar een verslagje schrijven van afgelopen zondag.

Wow, wat een bende stonden er zondagmorgen klaar om te rijden. Lang geleden dat we met zo’n grote groep konden vertrekken. Was het door het mooie weer of zijn het overtollige kilo’tjes die moeten afgetraind worden of vallen de nieuwe truitjes zo goed in de smaak?  De vrouwen moeten wel lang wachten om in het nieuw te staan. We staan te popelen om ze ook aan te trekken.  In ieder geval iedereen had er veel zin in om te vertrekken.

Stipt zijn we vertrokken. De rit verliep  langs de landelijke wegen naar Beitem, Ledegem, Kruiseke  Wervik. In Wervik kwamen de klimgeiten direct naar voren en kon iedereen zijn benen eens testen.

Een wegomlegging verstoorde het parcour in Wervik maar dat heeft onze gps-man weer eens vakkundig opgelost.

De terugweg verliep langs Warneton, Hollebeke, Zandvoorde, Zonnebeke, Passendale.

Dikke proficiat aan de kopmannen want die hebben dat weer voortreffelijk gedaan.  Een mooi tempo zodat iedereen goed kon volgen en de groep mooi samen bleef. Iedereen was het over eens dat het weerom een prachtig ritje was.

Geen lekke banden, een vlotte  veilige rit en mooi op tijd voor de aperitief!

Een traktaatje van de jarige van afgelopen week werd gesmaakt.

 

Ritje van 95km  28.7 km/u

22 renners: Bart, Philip, Karel, Kato, Rik, Anja, Peter S , Els, Peter V, Katrien, Dirk D, Jean -Pierre, Kristof, Ivan, Johan, Veronique, Eddy, Randy, Erik, Chantal, Noël, Geert, Benard

 

In de namiddag zijn we met enkele Bockors gaan supporteren voor Michiel. Die reed een koers in Egem. We hebben een sterke Michiel gezien die toch dikwijls  vooraan gespot werd. Hij reed een zeer voortreffelijke koers. Net geen top 10 maar goe bezig is hij wel. Wij hebben er ééntje op gedronken  of meerdere moet ik zeggen want de metertjes bier werden vlotjes besteld.

Voilà een goed gevuld zondagdagske  vol koersplezier!!

 

Voor volgende week

Stefaan veel succes op je dodentocht zou ik zeggen. Dat je de eindmeet zal halen daar twijfelen we niet aan.

Voor de deelnemers van de wezekoers ook veel succes gewenst. Wij zullen alvast van de partij zijn om te supporteren.

 

Verslaggever van dienst

Anja

21:00 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-17

RITVERSLAG ZONDAGRIT (30/07/2017)

Vandaag kon je kiezen uit 2 mogelijkheden. Tabakommegang of de gewone bockorrit. 

Ondanks er een sterke westenwind werd aangekondigd en mogelijks ook nog wat regen in de late voormiddag, was de opkomst toch redelijk. In Meulebeke waren ze met 4 en in Ardooie stond de teller op 12.

Er werd dus van alles voorspeld en jammer genoeg kregen de weermannen deze keer nog eens gelijk. Door de wind was het hard werken vooraan, maar met Eddy, Bart en Yvan was dit geen probleem. Ook de keuze voor grote wegen en de juiste windrichting was een voltreffer. Daardoor kon iedereen in de bus zich lekker laten meedrijven.

De bedoeling was de monteberg op te rijden, maar eens voorbij Ieper begonnen de eerste druppels al te vallen. Bij wat gedruppel bleef het niet en dat zorgde ervoor dat we vroegtijdig ons car draaiden.

RITVERSLAG= 16 renners ( tabakommegang = dirk d, stefaan, pedro, kristof . bockorrit =  anja, rik, els, peter s, bart, eddy, veronique, chantal, noel, joe, yvan, philip, bernard ) 80 km aan 29 km/u

 

22:37 Gepost door briek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |